Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Fredag 30 september arrangeras Idrottens dag på skolor över hela landet. Förutom aktiviteter i samverkan med skolan under fredagen kommer Idrottens dag att arrangeras lördag 1 oktober i Anderstorp, en dag som kommer vara öppen för allmänheten.
 
Lördag den 1 oktober går Umeå prideparad återigen av stapeln i demonstration för HBTQI+-personers rättigheter.
 
Nu är anmälan öppen till Idrottsforum som arrangeras lördagen den 22 oktober på Sara Kulturhus i Skellefteå.
 
Närmare hälften av idrottsföreningarna i Västerbotten upplever ett stort renoveringsbehov av platsen. Det visar Riksidrottsförbundets enkät till idrottsföreningarna i landet som handlar om idrottsplats, yta och anläggning.
 
Med Region Västerbotten som finansiär arrangeras Fun day på flertalet av länets skolor under hösten. Fun day är en del av vår återstartssatsning där idrott och rörelseglädje ska stå i centrum.
 
Att vara ordförande i en idrottsförening är ett ärofyllt uppdrag som kan vara roligt, lärorikt och svårt. Önskar du att det fanns ett forum där du med andra ordförande gavs möjlighet att utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma utmaningar?
 
Upplever ni att ert styrelsearbete går trögt? Skulle ni önska lite mer struktur i hur ni jobbar så att ni kan göra saker mer effektivt, lustfyllt och förebyggande? Den 18-19 november på Hotell Ansia i Lycksele har ni chansen att lära er mer.
 
I samarbete med Sorsele kommun har RF-SISU Västerbotten arbetat med att stärka idrotten i Sorsele. Emeli Stenvall anställdes som spontanidrottsledare där uppdraget har varit att skapa välkomnande aktiviteter utifrån barn och ungdomars önskemål.
 
I samband med Storumandagarna arrangeras Storuman Pride söndag den 3 juli. På plats i Storuman kommer RF-SISU Västerbotten att vara representerade för att ta ställning men också för att bidra till att höja kunskaperna inom idrottsrörelsen.
 
Spöland Vännäs IF beviljades stöd från både arvsfonden på 2,5 miljoner kronor och RF-SISU Västerbotten under fjolåret. Den gångna helgen invigdes den nya cykel- och aktivitetsparken som äntligen står klar i Vännäsby.
 
För sitt engagemang med att utbilda hela familjer som aktiva, tränare och ledare, som resulterade i en bredare verksamhet och att barn- och ungdomsverksamheten utökades under pandemin, utses Skellefteå AIK Friidrott till Årets idrottsförening 2021.
 
När blir träningen skadlig för ryggen, när bör man söka hjälp för ryggbesvär och hur kan du som förälder stötta? Dessa frågor och många fler får du svar på när vi erbjuder en föreläsning om rygghälsa.
 
I Jörn har föreningarna och diverse organisationer arbetat med att sammanlänka asylsökande och nyanlända mot det övriga samhället. Nu blir det återigen aktuellt när närmare 150 ukrainska flyktingar väntas anlända till Jörn.
 
Under 2021 har vi på RF-SISU Västerbotten särskilt fokuserat på att lära oss mer om föreningens intäkter. Resultatet av det är ett helt nytt utbildningspaket som föreningar nu kan ta del av.
 
Under årsmötet blev Åsa Ögren omvald till ordförande för RF-SISU Västerbotten. Här ger hon sin bild av årsmötet, reflekterar över kommande verksamhetsår – och vad hon hoppas kunna summera när verksamhetsåret har passerat.
 
12

Alla medlemmar har 10% rabatt hos www.dansskor.se. Säg att du dansar hos Umeå Dansklubb varje gång du handlar i deras webbutik för att få rabatt.

 Alla medlemmar har 10% rabatt hos www.dansskor.se. Kontakta Umeå Dansklubb via mail för att få din rabbatkod. 

Postadress:
Umeå Dansklubb - Danssport
Backenvägen 17
90354 Umeå

Kontakt:
Tel: 0702085307
E-post: umeadansklubb@gmail....

Se all info