Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Rally Sweden tillsammans med RF-SISU vill återigen bjuda in föreningar som är intresserade av att engagera sig under Rally Sweden till ett nytt informationsmöte – anmäl dig senast 25 oktober.
 

Folkbildning i praktiken

(2021-10-19 06:09)
Lärgruppen används inom idrottens folkbildning när din förening eller ditt lag vill lära något nytt och utvecklas tillsammans genom goda samtal. Men hur fungerar det i praktiken?
 
Parasport Västerbotten syntolkar under hösten ett urval av Umeås elitmatcher. Vill du som behöver syntolkning delta på en match med Björklöven, A3 Basket, Umeå Basket, IBK Dalen eller Thoréngruppen – boka din plats nu!
 

Hur ser er bästa plan ut?

(2021-10-04 12:51)
Nu drar idrottsrörelsen i gång igen. Är din förening redo? Genom folkbildning i lärgrupper kan din förening lägga upp planen för att på bästa sätt få fart på verksamheten igen. RF-SISU Västerbottens idrottskonsulenter finns med som bollplank.
 
I veckan försvann de sista av pandemirestriktionerna. Även om pandemin inte är över, är det här ett ordentligt steg mot en återstart för samhället – och inte minst för idrotten. Nu återtar vi alla saker vi saknat under pandemin!
 
Idag manifesterar flertalet skolor i länet alla barns lika rätt till rörelse genom att vara en del av Idrottens dag – en dag där barn och unga får testa på en rad olika idrotter och rörelseaktiviteter.
 
Hur pratar vi samtycke, känslor och gränser med barn i föreningslivet? Den 20-26 september lyfter Rädda Barnen frågan om våld och sexuella övergrepp lite extra. Alla föreningar är välkomna att delta helt kostnadsfritt!
 
Under vecka 33 är demokratistugan i Västerbotten – ett rundresande kunskapcenter med syfte att fira, spegla och öka kunskapen om vår demokrati. Självklart tar idrotten plats vid stugan och erbjuder bland annat en rad digitala föreläsningar.
 
Tillsammans med Länsförsäkringar Västerbotten vill vi verka för en ännu tryggare idrott i länet – och därigenom ett tryggare Västerbotten. Nu inleder vi ett samarbete med målet att utöka stödet till idrottsföreningar kring trygga idrottsmiljöer.
 
Vid RF-SISU Västerbottens årsmöte valdes Magnus Hansson in som ny ledamot i styrelsen. Här kan du läsa mer om vem Magnus är, vad han brinner för och vad han tänker om det nya uppdraget.
 
När Sara Kulturhus i Skellefteå slår upp dörrarna i höst behöver de personal som arbetar i garderoben och med biljettkontroll när det är konserter, teater eller andra evenemang. Är din förening intresserad?
 
I fredags samlades närmare 50 barn och ungdomar på Anderstorp IP för att testa på streetfotboll – en satsning IFK Anderstorp gör tillsammans TUSS, med förhoppningen om att locka fler till spontanidrott.
 
Rally Sweden bjuder nu in föreningar som är intresserade av att engagera sig under Rally Sweden till ett digital informationsmöte, måndag 21 juni kl. 18.00-19.00. Vill din förening vara med – anmäl dig senast 18 juni.
 
Beskedet om att idrotten återigen får tävla och spela matcher har resulterat i stora mängder ansökningar om offentliga tillställningar. Det gör att polisen i region Nord nu ändrar reglerna för vilka som behöver söka tillstånd.
 
I år sätter vi på RF-SISU Västerbotten särskilt fokus på föreningens intäkter. Det är årets tema 2021. Här berättar verksamhetschef, Ola Svensson, varför vi valt just det temat och vad det innebär.
 
12

Alla medlemmar har 10% rabatt hos www.dansskor.se. Säg att du dansar hos Umeå Dansklubb varje gång du handlar i deras webbutik för att få rabatt.

 Alla medlemmar har 10% rabatt hos www.dansskor.se. Kontakta Umeå Dansklubb via mail för att få din rabbatkod. 

Postadress:
Umeå Dansklubb - Danssport
Backenvägen 17
90354 Umeå

Kontakt:
Tel: 0702085307
E-post: umeadansklubb@gmail....

Se all info