Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


I helgen anordnas Start Your Impossible Camp i Umeå – ett läger för att få fler barn, unga och vuxna med en funktionsnedsättning att ta steget in i idrotten oavsett ambitionsnivå.
 
Idag firar vi att Idrottsservice, vårt sociala bolag, fyller 10 år! Stort grattis till att under hela 10 år ha hjälpt föreningar med ekonomi och administration, vilket för många föreningar skapat ordning och reda, och tid frigjorts till annat.
 
En färsk nationell sammanställning visar en historisk minskning av idrottsaktiviteter under våren 2021, i spåren av pandemin. I Västerbotten var tappet 25 % bland barn och unga. För personer med funktionsnedsättning var minskningen hela 87%.
 
Mach(o)kultur, så heter projektet som Skellefteå FF tillsammans med Länsstyrelsen just nu driver, ett projekt som sätter fokus på mäns våld mot kvinnor. Deltar gör föreningens P17-lag och herrlag.
 
Med anledning av internationella mansdagen (19 nov) tar vi chansen att hylla män som tar ställning mot destruktiv machokultur och efterlyser ännu fler som agerar och tar ställning – för en bättre idrott och för ett bättre samhälle.
 
Förra veckan släppte RF mörka siffror som visar utmaningen idrottsrörelsen, på grund av pandemin, har framför sig. En attitydundersökning avslöjar dock ljusningen att västerbottningarnas engagemang och intresse för idrotten inte verkar ha svalnat.
 
Vad är normer egentligen och hur påverkar de oss? Den och andra frågeställningar tas upp i inkluderingsserien som består av totalt fem olika temautbildningar som alla ges av utbildare från Mångkulturellt centrum.
 
Rally Sweden tillsammans med RF-SISU vill återigen bjuda in föreningar som är intresserade av att engagera sig under Rally Sweden till ett nytt informationsmöte – anmäl dig senast 25 oktober.
 

Folkbildning i praktiken

(2021-10-19 06:09)
Lärgruppen används inom idrottens folkbildning när din förening eller ditt lag vill lära något nytt och utvecklas tillsammans genom goda samtal. Men hur fungerar det i praktiken?
 
Parasport Västerbotten syntolkar under hösten ett urval av Umeås elitmatcher. Vill du som behöver syntolkning delta på en match med Björklöven, A3 Basket, Umeå Basket, IBK Dalen eller Thoréngruppen – boka din plats nu!
 

Hur ser er bästa plan ut?

(2021-10-04 12:51)
Nu drar idrottsrörelsen i gång igen. Är din förening redo? Genom folkbildning i lärgrupper kan din förening lägga upp planen för att på bästa sätt få fart på verksamheten igen. RF-SISU Västerbottens idrottskonsulenter finns med som bollplank.
 
I veckan försvann de sista av pandemirestriktionerna. Även om pandemin inte är över, är det här ett ordentligt steg mot en återstart för samhället – och inte minst för idrotten. Nu återtar vi alla saker vi saknat under pandemin!
 
Idag manifesterar flertalet skolor i länet alla barns lika rätt till rörelse genom att vara en del av Idrottens dag – en dag där barn och unga får testa på en rad olika idrotter och rörelseaktiviteter.
 
Hur pratar vi samtycke, känslor och gränser med barn i föreningslivet? Den 20-26 september lyfter Rädda Barnen frågan om våld och sexuella övergrepp lite extra. Alla föreningar är välkomna att delta helt kostnadsfritt!
 
Under vecka 33 är demokratistugan i Västerbotten – ett rundresande kunskapcenter med syfte att fira, spegla och öka kunskapen om vår demokrati. Självklart tar idrotten plats vid stugan och erbjuder bland annat en rad digitala föreläsningar.
 
12

Alla medlemmar har 10% rabatt hos www.dansskor.se. Säg att du dansar hos Umeå Dansklubb varje gång du handlar i deras webbutik för att få rabatt.

 Alla medlemmar har 10% rabatt hos www.dansskor.se. Kontakta Umeå Dansklubb via mail för att få din rabbatkod. 

Postadress:
Umeå Dansklubb - Danssport
Backenvägen 17
90354 Umeå

Kontakt:
Tel: 0702085307
E-post: umeadansklubb@gmail....

Se all info